Adresa:
Vodičkova 682/20, Praha
Telefon:
+420 725 742 019
Email:
zdravi@magdalenamikulandova.cz

Hubnutí a Metabolic balance

U nás hubnutí je výsledek a správná funkce metabolismu a hormonů je cíl

Metabolic balance je metoda, která je v České republice již více než deset let.

Byla jsem jedna z prvních, která měla tu možnost, učit se od výborných kolegů z Německa a otevřít u nás právě metabolickou poradnu.

Na začátku k nám chodili lidé, především proto, aby zhubli a změnili váhu a figuru.

Asi po 3-5 letech začala větší vlna klientů, kteří chtěli řešit zdravotní potíže, především spojené s civilizačními změnami.Jako je hypertenze, diabetes, vysoká hladina cholesterolu, kyseliny močové či problémy se štítnou žlázou.

Ale v současné době se nám do těchto dvou táborů přimíchali i lidé, kteří chtějí prostě dobře vypadat, chtějí si udržet svůj životní standard a nechtějí zbytečně stárnout.

Ano a to je to téma, které chci trochu více rozvinout.

Věk je počítán od nějakého datumu, který máte v rodném listu. Ale skutečný věk je ten, který Vám probíhá ve Vašem těle uvnitř. Tedy je to veličina, která určitě stojí za zamyšlení a dnes již víme, že je předmětem mnoha vědeckých zkoumání a lékařských věd.

Jde totiž o to, že pokud se o svůj vnitřní chemický prostor dobře staráte, on se Vám odvděčí tím, že bude dlouho dobře pracovat, pracovat tak, na co byl v těle stvořen a tím absolutně oddálíte procesy, které vedou ke stárnutí.

Co znamená vnitřní biologické stárnutí?

Vrásky ? Ne to je důsledek.

Mnohem více se nám stárnutí projevuje v běžnostech jako jsou únava, bolesti hlavy, nespavost, málo energie, vysoký tlak, zažívací potíže, problémy v klimakteriu či pálení žáhy.

Ale i motání hlavy, alergie, asthma či kožní problémy jsou projevy zbytečného stárnutí.

Tedy jak na to ?

Existuje mnoho způsobů jak se stárnutí vyhýbat a některé způsoby jsou na můj vkus až příliš.

Ale já se zabývám celostním přístupem a hledám ve Vašem těle ty nejlepší možnosti, jak stárnutí oddálit a některým projevům vůbec nedovolit aby se projevily.

A je jasné, že jídlo je to první a také to nejjednodušší, co můžeme změnit ale také to nejvíc frekventované,co naše vnitřní chemické prostředí ovlivňuje.

Tedy Metabolic balance, v mém pojetí, není o hubnutí ale je to o nápravě chemické rovnováhy v těle a váha a dobře se cítit je důsledek.

Vstupní pohovor a diagnostika je samozřejmě zdarma. Tedy ráda Vás v jarním období přivítám u mě v ordinaci.

Krásné dny a mějte se rádi.

Vaše Madlen Mikulandová